Elég mozgalmas napokat élnek meg a Fiat csoport központjában manapság. Ezt bizonyítja a legújabb tervezet, mely az elkövetkező években szépen leépítené a kisebb autók gyártását Olaszországban, ezzel helyet adva az SUV-k és a sportosabb modellek számára.

Konkrétumként áll a tervben, hogy még az év végéig átköltöztetik a Fiat Panda gyártását Lengyelországba és az Alfa Romeo Mito sem maradhat a jelenlegi olasz üzemben, ráadásul az utóbbi modell esetében még nincs eldöntve, hogy mi is lesz vele pontosan.

A legnagyobb kérdés, hogy a Lancia, mint márka meg tud-e maradni a jövőben. Ők jelenleg csak az év végén a gyártási ciklus végét elérő Ypsilon kisautóval vannak jelen csak és kizárólag az olasz piacon. Ez az autó jelen pillanatban Lengyelországban készül a Fiat 500 mellett, de ugyebár erre az üzemre nagy szükség lesz a Panda és valószínűleg a Mito számára is, így kevés az esély arra, hogy kap még egy ciklust az 1906-ban alapított márka utolsó újonnan is kapható modellje.

Csak kiegészítésképpen tennénk hozzá, hogy ezeket a terveket valószínűleg már egy új Fiat vezér viszi végig, Sergio Marchionne saját állítása szerint ugyanis az év végén nyugdíjba megy.