A Volvo számára a biztonság a legfontosabb, ám ezt szorosan követi a luxus érzése is. A mostani paletta egyértelműen a prémium jegyében készült, ám a svédek szerint még van ezt hova fokozni.

Legalábbis ezt sugallja a most Pekingben bemutatott S90 Ambience tanulmány, mely lényegében a már megismert autó érzékekre kihegyezett változata. Először is a legfontosabb részlet, hogy a tanulmány csak három üléssel rendelkezik, így a sofőrt senki nem zavarja a munkájában, teljesen el van különülve a hátul ülőktől. Így mindenki jobban jár. Na jó, leginkább az utasok járnak jól, hiszen így egy teljes értékű kihajtható képernyőt és levegősebb teret kapnak.

Az igazi újdonság azonban, hogy az S90 a tetőre képes vetíteni különböző témájú videókat, így relaxálhatunk akár az erdőben, vagy a csillagos ég alatt. Eső kell? Még az is van! Az Ambience koncepció ráadásul nem csak a szemedre hat, a témákhoz ugyanis külön hanghatások is tartoznak, melyek élethű kivitelezéséről a Bowers and Wilkins hifi rendszer gondoskodik. Van tehát kép és hang, de ez így még mindig nem az igazi? A Byredo-nak köszönhetően szinte számtalan illatmintával tölthetjük meg a levegőt, köztük olyanokkal, mint az eső utáni, vagy éppen az erdei szagok.

Ugyan még csak koncepció az elképzelés, de már most megígérték a gyáriak, hogy idővel meg fognak jelenni hasonló felszereltségek a Volvo kínálatában.