Tobias Moers, a Mercedes vezérigazgatója a New York-i Autószalonon jelentette be, hogy egyre nagyobb szerepet játszanak majd a hibrid modellek a csillagos márka palettájában. Még a csúcs AMG változatok is ezt a hajtáslánc megoldást fogják megkapni.

Az első hibrid AMG modell a következő C63 lesz. Várhatóan a V8-as alapok sem maradnak meg, hanem egy szerényebb elrendezésű aggregátot támogatnak meg majd az elektromos hajtással. Felmerül a kérdés, hogy mi lesz így a hangzással, hiszen az AMG vásárlók megkövetelik maguknak az izgalmas hangorkánt vezetés közben. A vezér természetesen nem hagyja veszni az élményt, legalábbis erre tett most ígéretet, de egyelőre nem árulta el, hogyan oldják meg, hogy ne hangtalanul suhanjon a legdrágább C-osztály.

Szintén furcsa lépés lehet, hogy nem hivatalos információk szerint összkerekesként kerül majd a szalonokba a szóban forgó következő generáció.

A hagyományos hajtáslánc szerelmeseinek még korai kétségbe esniük, a jelenlegi ikerturbós V8-as motorral szerelt hátsókerekes generáció még évekig a kínálatban marad.