Ha nem elég neked a Mercedes AMG részlege, akkor a Brabus kínálatát neked találták ki. Mindenféle méretben találhatsz sokszáz lóerős járgányokat.

A Genfi Autószalonon is képviseltették magukat a srácok pár igen fekete, de annál erősebb járgánnyal. Megmutatták például az E63 S Brabus 800 specifikációt. Meglepő módon egy 800 lóerős átiratról van szó 1000 Nm nyomatékkal. Mire elég ez? Pontosan 3 másodperces 100-as sprintre és elektronikusan leszabályozott 300 kilométeres óránkénti sebességre.

A 800-as csomag kapható mostantól az S-osztályhoz is. A kínált teljesítmény teljes mértékben megegyezik az E-osztályon alapuló átiratnál leírtakkal, a nagyobb tömeg viszont itt már "csak" 3,1 másodperces 100-as sprintet enged meg. Kínos ugye? Nyugi! Szerencsére gyorsan kifejlesztették a mesterek a V12-es ikerturbós motorral kínált Brabus 900-as kivitelt. Ez viszont már a hosszított Maybach kivitelen alapul, ami köztudottan nem túl könnyű autó. Ez az oka annak, hogy az országúti bálna esetében hiába a 900 lóerő, a 100-as sprintet csak 3,7 másodperc alatt futja meg. Bár jobban belegondolva ez is bőven elég ahhoz, hogy a hátul utazók az erőhatások miatt az arcukba kapják az asztalkán elegánsan elhelyezett laptopjukat.

Természetesen nem olcsó egy ilyen játékszer, egészen pontosan 130 millió forintot kell letenni érte az asztalra.