Ha klasszikus sportkocsikról van szó, akkor nem lehet elmenni a Porsche 911 korai generációi mellett. Tudta ezt a Voitures Extravert cég is, amikor kiválasztották a megfelelő karosszériákat az új elektromos hajtásláncukhoz.

A holland cég a Porsche 911 legendás első két generációját villanyosította, és dobta piacra quintessenza SE és TE néven. Ez már magában zseniális húzás, csak hogy a mérnökök arra is gondoltak, hogy nem kéne kukába dobni az élvezetet a modernizáció miatt. Ennek érdekében állítható lengéscsillapítókkal, hűtött féktárcsákkal és 50:50-es súlyelosztással valósították meg a projektet.

A meghajtásról két villanymotor gondoskodik, melyek egy 60 kWh-s akkumulátorral párosítva akár 400 kilométeres hatótávot is biztosíthatnak a sofőrnek. Persze, ha nagyon rámegyünk a sportosságra, és sokszor felgyorsulunk vele kevesebb mint hat másodperc alatt százra, majd tartósan 200 kilométeres óránkánti sebességgel száguldozunk, akkor valamivel kevesebb megtehető kilométerrel kell számolnunk.

Az egyediségnek persze ára van, ráadásul nem is kicsi. Egészen pontosan 300 ezer eurót, azaz több mint 90 millió forintot kérnek egy alap változatért.