Szinte a semmiből érkezett az autózás világába a Corbellati név. Pedig jó lesz, ha megjegyzed, az eddig főleg ékszerekkel foglalkozó olasz srácok ugyanis nem kisebb célt tűztek ki maguknak, mint hogy bemutatják a világ leggyorsabb utcai szupersportkocsiját. Ez lesz a Corbellati Missile, mely pár nap múlva Genfben mutatkozik be.

Na de miről is van szó pontosan? Először is a klasszikus sportkocsikat felidéző külső tűnhet fel. A karosszéria tisztán kaprbonszálas műanyagból épül fel, így jóval könnyeb lesz, mint a többi ma is kapható szupersportkocsi. Persze, a súly is nagyon fontos ebben a ligában, a Missile azonban nem csak erre támaszkodik, amikor a legjobb akar lenni.

A motorterébe ugyanis egy 9 literes ikerturbós V8-as egységet álmodtak a készítők, melynek teljesítménye 1800 lóerő. Jól olvasod, majdnem kétezer lóerős autót adnak hátsó keréken az emberek kezébe. Megőrültek ezek? Simán lehet. Márcsak abból kiindulva is, hogy a Corbellati Missile a mérnökök szerint nagyjából 500 kilométeres óránkénti sebességet tud elérni. Persze, eddig lemérni még nem tudták, hogy tényleg megy-e ennyit, hiszen pályát és megfelelő gumit is kell találni a rekord száguldáshoz. Minden esetre jobban teszi a Bugatti és a Koenigsegg, ha felköti a gatyát, illetve érdemes feltenni a kérdést: vajon meddig lehet még elmenni a teljesítmény és a sebesség harcban?