Jelenleg az autós világ egyik legtöbbet támadott embere egyértelműen Sergio Marchionne, az FCA vezérigazgatója. Sorra jelennek meg az írások, melyben bírálják azért, ahogyan vezeti többek között a Fiat és a Ferrari márkát is, sőt most már a Lancia bedőlését is az ő számlájára írják a kritikusok. Megjelentek az olyan cégen belüli híresztelések is, hogy nem lehet szót érteni a vezérrel, mivel ő saját álomvilágban él, bármiféle kritikát és iránymutatást azonnal arrogánsan utasít el.

Most egy detroiti nyilatkozata miatt estek neki, amiben éppen a Tesla kapcsán pedzegette a Ferrari elektromos jövőjét. Elmondta, hogy ha elektromos szupersportkocsit kell piacra dobni, akkor a lovacskás márka lesz az első, aki meglépi ezt. Ezzel csak az a baj, hogy olyan nevek jelen vannak már egy ideje, mint például a 2013-ban bemutatott Rimac Concept One, vagy a Nordschleife elektromos körrekordot tartó NIO EP9. Az első elektromos szupersportkocsiról tehát már lekéstek, csak Marchionne ezt még nem vette észre.

Viszont, ha már megvolt a téma, akkor gyorsan be is dobott pár ígéretet a köztudatba, amelyek közül az egyik több mint érdekesnek tűnik. "Ha megjelenik az elektromos Ferrari, akkor abban biztosak lehetünk, hogy a dinamizmusa és a hangzása is megfelel majd a márka örökségének". Azt már nem tudta elmondani, hogy miként valósítják meg, hogy a villanyos lovas verdának V12 hangzása legyen, így mi kénytelenek vagyunk a hagyományos hangszórós megoldásra gondolni. Ha tényleg ez lesz a megoldás, az inkább vicces, mint komoly próbálkozás lesz.