Nem sokkal az új Mercedes G-osztály hivatalos leleplezése után máris az AMG részleg által kezelésbe vett csúcsmodell áll az érdeklődés középpontjában. Bizony, Genfben már kézzel is tapintható lesz az alaposan felhergelt monstrum új generációja.

Bár egy ilyen autónál nem éppen a menetteljesítmény az, amivel hódítani szoktak, ám valljuk be, hogy aki AMG kivitelt vesz, annak igenis fontos, hogy mennyi idő alatt lő ki 100 kilométeres óránkénti sebességre a bódé, és mennyivel lehet hasítani vele a német autópálya egyes szakaszain. Először is, az előd 5,5 literes benzines egységét a downsizing jegyében egy 4 literes V8-as biturbó erőműre cserélték. Azért ne kapjon senki a szívéhez, a G63 esetében is a kevesebb néha több, azaz nem kevesebb, mint 585 lóerő és 850 Nm nyomaték áll a sofőr rendelkezésére, ha egy ilyen járgány mellett teszi le a voksát.

Ez annyit tesz, hogy a 2,5 tonnás óriás kocka 4,5 másodperc alatt van százon, az AMG Driver csomagot megrendelve pedig akár 240 óránkénti sebességet is el lehet érni vele, ezzel minden idők leggyorsabb G-osztálya címet kiérdemelve.