Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Mercedes kukázta az eddig csúcsnak számító CLS 63-at, hogy helyet adjon az AMG részleg saját négyajtós fenegyerekének. A jó hír, hogy a fejlesztés a végső teszteléseknél tart, azaz nemsokára Genfben már láthatjuk a széria változatot is.

Tobias Moers, a Mercedes-AMG vezérigazgatója egy nyilatkozatában emelte ki, hogy még ő maga is meglepődött azon, hogy a kész GT4 mennyire hasonlít a tavaly bemutatott GT koncepcióra, ami azért valljuk be, elég agresszív megjelenéssel sokkolta a közönséget. Moers elmondta azt is, hogy nem fél attól, hogy a CLS konkurenciája lesz a GT4-nek, vagy fordítva, hiszen a két modellcsalád két különböző vásárlói réteget szólít meg.

Pontos technikai részleteket még nem árultak el a gyáriak, annyit lehet csak tudni, hogy az alap GT4 az E-osztály csúcs motorjával, a 4 literes ikerturbós V8-assal lesz majd szerelve. Ez az egység az E63 esetében 571, míg az E63 S motorterében már 612 lóerőt képes kipréselni magából. Egyes híresztelések szerint később jön a hibrid négyajtós GT is nagyjából 820 lóerős összteljesítménnyel.