Marc Lichte, az Audi vezető dizájnere egy interjúban tért ki a rajongók egyik legnagyobb talányára, azaz hogy tényleg készül-e már az A8-as alapokra épülő A9 kupé. Érthetőek az elvárások, hiszen a Mercedes már régóta jelen van az S-osztály kétajtós kivitelével, a BMW pedig már koncepció szinten mutogatja a 8-as szériát.

A négykarikás márkánál viszont a jelek szerint racionálisabban gondolkoznak a döntéshozók, mint a konkurensek emberei. Lichte ugyanis bár kiállt a nagy luxuskupé mellett, azt viszont kiemelte, hogy ebben a szegmensben a kétajtós modellek eladásai nagyon alulmaradnak a négyajtós verziókhoz képest, így nem túl kifizetődő a piacra dobásuk. "Jelenleg legalábbis ez a helyzet. A jövőt illetően hogyan változnak majd a dolgok? Ezt még senki sem tudja. Minden esetre nekünk kész terveink vannak arra az esetre is, ha luxus kupék iránti kereslet jelentősen megnövekedne"- bíztatta a rajongókat a dizájner.

Lényegében az Audi kivár és megnézi, hogy a BMW és a többi most becsatlakozó hogyan muzsikál majd ezen a téren. Ha nekik sikerül megpuhítaniuk a piacot, akkor jönni fog az A9, addig azonban titokban csiszolgatják és fejlesztgetik házon belül.