Manapság, amikor a legtöbb gyártó már csaknem korlátlanul variálható színkombinációkkal igér egyediséget a vásárlóknak, nem könnyű újat mutatni ezen a téren. A Mininek viszont sikerült, ráadásul a már a garázsodban álló autódat is feldobhatod egy kicsit az új eljárással.

Lényegében semmi eget rengető nem találtak fel, csupán leleményesen kihasználják a modern technika adta lehetőségeket. 3D nyomatási lehetőség már sok helyen van, a lézergravírozás pedig már szinte elavultnak számít a dekor világában. Ennek fényében miért is nem rajzolhatnád te meg, hogy milyen motívumokat szeretnél látni kedvenc négykerekűdön? Megrajzolhatod.

A Mini Yours Customized program lényege pontosan az, hogy egy program segítségével te magad szabhatod meg, hogy mi legyen az oldalsó elemre nyomtatva, új mintázatot adhatsz az ajtóból a földre vetített köszönőfénynek és még a műszerfal dekorációját is te találhatod ki. Az elemeket egy a Minivel együtt dolgozó külsős cég nyomtatja ki, majd postai úton küldik ki neked. Ekkor eldöntheted, hogy te magad cseréled le a gyári megoldásokat, vagy bemész inkább a legközelebbi márkaszervizbe, hogy maszatoljanak inkább ők vele.

A szolgáltatás pár héten belül elérhető lesz a nagyobb piacokon, így Európában is.