Pár éve a Mercedes megbotránkoztatta a világot a G-osztályból kialakított hatkerekű szörnyetegével. A recept bevált, a tehetős és a feltűnést kimondottan kedvelő vásárlók pillanatok alatt szétkapkodták a készletet. Az amerikai Hennessey is felfigyelt a sztorira és összerakták a saját verziójukat.

Az alapok a Ford Raptorból érkeztek, ám jelentősen át kellett szabni a karosszériát, hogy a plusz tengely elférjen alatta. A hajtás természetesen 6x6-os, azaz a 20 colos felnivel és terepgumikkal készült kerekek mindegyike hajtott. Természetesen egy ekkora monstrumnak normális erőforrás is kell, így a Hennessey kicsit átszabta a sima Raptor 3,5 literes V6-os egységét. Dolgoztak a turbóval, a hűtésrendszerrel és a motorvezérlővel is egy kicsit, a végeredmény pedig egy 600 lóból álló ménes lett. Ezzel a specifikációval egészen hihetetlen 4,9 másodperces 100-as sprintre képes a VelociRaptor 6X6.

Az árcédulán szereplő 350 ezer dolláros összeg ugyan elsőre elég durvának hat, azonban ne feledjük el, hogy a Mercedes megoldása ezen összeg majdnem duplájáért volt nagyon kelendő. Természetesen az amerikaiak is limitált szériásként adják a járgányt, mindösszesen 50 darab fog elkészülni belőle. Egyelőre nem tudni, hogy minden példányt eladtak-e már, de abban biztosak lehetünk, hogy nincs túl sok gondolkodási idő. Ha kell, akkor most rendeld meg, így talán jövő év végéig meg is kapod a saját VelociRaptorodat.