Nem minden nap hallani olyan esetet, hogy valaki vissza szeretne menni a börtönbe. Márpedig az amerikai Jonathan Joseph Locksmith pontosan ezt akarta elérni, amikor a bíróság épülete előtt randalírozni kezdett az autójával.

Először csak driftelt és csúszkált vele, majd egy nagyobb gázfröccs kíséretében megcélozta a szökőkutat és nekihajtott. A rendőrök ekkor rángatták ki a járműből, majd azonnal rács mögé dugták. Persze, akkor még ők sem tudták, hogy ezzel a férfi akarata szerint cselekszenek.

Egyes információk szerint Jonathan a börtönévek után nem tudott visszailleszkedni a társadalomba, sőt a kormány rehabilitációs programjával sem volt megelégedve, így hétről hétre egyre jobban vágyott vissza a rácsok mögé. Az üggyel kapcsolatban kiemelendő és dicsérendő, hogy a börtönbe vezető utat nem vérrel és brutalitással váltotta meg, inkább az autóját áldozta be a cél érdekében. A bíróság a közleményében külön megköszönte, hogy Jonathan tesztelte a lényegében védelmi vonalként működő kutat, mely sikeresen állítja meg azokat a támadókat, akik autóval akarnak az épületbe hajtani.

Jelen akció hat hónapnyi elzárást eredményezett Mr. Locksmith számára, így fél év alatt kell megterveznie a következő akciót, amely visszajuttatja a rácsok mögé.