Már régebben beszámoltunk arról, hogy a Ford csak úgy vett fel megrendelést az új GT-re, hogy a leendő tulajdonossal egy nem mindennapi szerződést írattak alá. Ennek a szerződésnek az egyik pontja, hogy az egzotikus sportkocsit a vásárlás után két évig nem lehet eladni.

Miért volt erre szükség? A nyerészkedőket szerették volna így kiszűrni. A limitált példányszámban készült sportkocsiknál ugyanis nem ritka, hogy az első megrendelők között sok a kereskedő, aki az átadás után nem sokkal némi haszonnal ad túl a ritkaságon. Ezzel azok elől halásszák el a lehetőséget, akik tényleg a garázsukban szeretnék tudni az autót, ráadásul ezek az emberek igen pofátlanul jutnak elég busás bevételhez szinte nulla erőfeszítéssel.

Az első vásárlók között volt Amerika leghíresebb pankrátora, John Cena is. Az anyagilag is erős lábakon álló harcosról akkor még senki nem gondolta, hogy az anyagi lehetőséget látja meg az autóban, de most bebizonyosodott, hogy bizony esetében is erről van szó. Alig egy hónapja vette át a saját példányát, máris eladta, ráadásul jóval többért, mint amit ő fizetett érte.

Természetesen az akcióról értesült a Ford is, így azonnal megtették a megfelelő lépéseket. Perre vitték az ügyet és jóval több pénzt követelnek, mint amekkora hasznot a pankrátor rátett a vételárra eladáskor. Még nem tudni, hogy kinek az oldalára fog ítélni a bíróság, de azért az aláírt szerződés igen erős fegyver lehet az autógyártó kezében.