A Mercedes néhány év múlva útjára indítja a saját elektromos modellcsaládját EQ néven. Ennek az új vonulatnak az első tagja lesz az EQC Crossover, melynek a fejlesztése már javában zajlik. Ilyenkor érdemes megnézni azért, hogy mit tud a konkurencia felmutatni. A Tesla Model X például meghatározó eleme a piacnak, így adta magát, hogy kipróbál egyet a német gyártó.

Sokat költeni nem akartak rá, meg hát ugye ne toljuk már a konkurencia szekerét, így vásárlás helyett béreltek egyet a Sixt autókölcsönzőtől. Ezzel még nem is lenne probléma, csak hogy amikor visszavitték a járgányt, az már közel sem az újkori állapotát tükrözte. Mint kiderült, a Mercedes szakemberei extrém teszteket végeztek rajta, így a versenypályától a hűtőkamráig mindenhol járt szerencsétlen amerikai elektromos. A Sixt felmérése alapján az okozott kár nagyjából 14 ezer eurós, azaz eléri a 4 millió forintot. Mindezek mellett ugyebár ezt a példányt már nem igazán lehet megkíméltként meghirdetni, így akár jóval többet is bukhat rajta a Sixt, ha a Mercedes nem téríti meg a kárt.

Márpedig nem igazán akarja, a Daimler jogi képviselői a kölcsönző biztosítására hivatkozik és az önrész kifizetése mellett foglal állást. A biztosító viszont nem olyan biztos, hogy hűtőkamrában és versenypályán elszenvedett sérüléseket is szó nélkül le fog nyelni...