Nagyon úgy tűnik, hogy az évszázad üzletének tartott PSA-Opel felvásárlás még közel sem ért véget. A franciák ugyanis nem kis kártérítési igénnyel álltak elő a GM felé, konkrétan a kifizetett 1,3 milliárd euró felét kérik vissza.

A PSA azért vette fel a támadó pozíciót, mert szerintük a tárgyalások alatt a GM félretájékoztatta őket az Opel károsanyag-kibocsátási értékeivel és a technikai fejlettségével kapcsolatban. Azóta jobban átnézték az új szerzeményt és rádöbbentek, hogy nagyon sokba fog nekik még kerülni a jövőben az Opel és a Vauxhall birtoklása.

Az egyik lehetőségük, hogy folytatják a jelenlegi irányvonalat, ám ekkor a 2021-ben életbelépő szigorított környezetvédelmi normákat nem tudják majd tartani, ami óriási bírságokkal és korlátozásokkal járhat. A második lehetőség, hogy gyorsan elkezdik a szóban forgó részletek modernizálását és cserélését, ám ez megint csak rengeteg pénzt emészt el, mire elkészül.

A PSA tehát nem szeretne sokat bukni a nyereségesnek vélt üzleten, ám a GM sem adja könnyen magát. Az utóbbiak szerint ugyanis semmi félretájékoztatás nem történt, a tárgyalások alatt minden valós adat a felek rendelkezésére állt.