Azt hiszem az autózás és az akciójátékok világában mozgolódóknak egyaránt nem kell bemutatnom a Hummer katonai megfelelőjét, a Humvee-t. Nem csak egy kiváló katonai terepesről van szó, hanem egy igazi ikonról is. Számtalan akciófilm és játék mellékszereplőjeként láthattuk már. Pontosan ezért, senki nem gondolta volna, hogy egyszer probléma lesz a járgány szerepeltetéséből. Pedig lett!

Az AM General ugyanis most elégelte meg, hogy ők nem látnak hasznot a sikeres címekből, ezért megtették a kellő lépéseket. Először is a Call of Duty játékok kiadóját, az Activision-t támadták meg, nem is akármilyen állítással. Szerintük ugyanis nem az a gond, hogy van Humvee a világszerte ismert játékban, hanem az, hogy a óriási húzóerőnek számít, azaz a játékosok főleg emiatt veszik meg a játékot. A sorozatot ismerve ez azért több mint nevetséges, de azért várjuk meg a sztori végét, mert hát Amerikában bármi megtörténhet ha valaki perre megy.

Az is jó kérdés, hogy az AM General miért csak most lépett az ügyben, hiszen már a tíz évvel ezelőtt megjelent Call of Duty epizódokban is elég hangsúlyosan szerepelt az amerikai terepes.