A Lamborghini legújabb koncepciója nem csak a megjelenése miatt jövőbe mutató. A Terzo Millenio (magyarul harmadik millenium) lényegében azokat a technológiai megoldásokat hivatott bemutatni, amelyek alapvetően formálhatják át a jövő autózását.

Ennek értelmében természetesen teljesen elektromos a hajtáslánc, ám ilyet már láthattunk máshol is. Akkor mi az újdonság? Például az, hogy most már az akkumulátorok a karosszéria szerves részét képezik. Nem kis eredmény, hogy a cellák most már formázhatóak, így bárhol elrejthetőek, akár a karosszéria elemek alatt is.

A másik nagy eredmény, hogy az autó karbonvázas elemei magukat tudják javítani kisebb ütközések után. Ez kémiai úton lehetséges, gyakorlatilag a repedések és a törések úgy forrnak be maguktól, mint a sebek. Érdekes részlet, hogy míg a koncepció képes magát hegeszteni, önvezető funkció viszont nem került bele. Miért? Mert hülyeség! Aki sportkocsit vesz, az élvezni akarja. Miért vezessen a számítógép, amikor te is élvezkedhetsz a volán mögött?