Ugyan bejelentette a Volvóval szakítását a Polestar, most mégis úgy tűnik, hogy a hosszú együttműködésnek azért elég komoly hozadéka is van. Például az, hogy az első önálló Polestar modell tulajdonképpen egy korábbi Volvo koncepció végleges verziója.

Még 2013-ban mutatták be ugyanis a svédek azt a Coupe koncepciót, amiről egészen idáig nem hallottunk semmi újdonságot. Most viszont, pár héttel a válás után újra felbukkant az autó, csak most már Polestar emblémával és gyártásra kész állapotban. A karosszéria teljesen megegyezik azzal, amit pár éve láthattunk, a hajtásláncot viszont átszabták kicsit a mesterek.

A Polestar 1 egy összkerekes hibrid lesz, nagyjából 600 lóerős teljesítménnyel. A hátsó tengelyt két elektromotor hajtja meg, míg az első kerekek pörgetéséért a 2 literes benzines egység a felelős. Egészen impozáns adat továbbá, hogy kizárólag elektromosan akár 150 kilométert is el lehet autózni vele ésszerű keretek között.

A gyártást várhatóan 2019-ben kezdik meg Kínában, abban az üzemben, ahol később a Polestar kizárólag elektromos modelljei is készülnek majd.