Amikor azt hinnéd, hogy már nem tudnak újat mutatni a törvényhozók, akkor durrantanak csak igazán nagyot. Magyar és európai szinten is érvényes ez, hiszen a következő igen megdöbbentő tervezetet az EU terjesztette be, nem hazánkban született meg az ötlet. A terv értelmében a jövőben minden olyan motorizált eszközre kötelező lesz harmadik félnél is biztosítást kötni az EU 27 tagállamában, amelyek személyszállításra is alkalmasak. Ide tartoznak például a motoros fűnyírók és a versenyautók is.

A törvénymódosítás azt is magában hordozza, hogy innentől kezdve a versenypályán történt balesetek is ugyanúgy kezelendőek, mint a közúti esetek, azaz rendőri intézkedést igényelnek majd. Ugye te is látod magad előtt, ahogy a Hungaroringen a rendőrség a féknyomokat festegeti a pályán, míg Alonso és Hamilton békésen betétlapot cserélget a gumifalnak támaszkodva?

Ennek fényében nem túlzó Chris Aylett, a versenysportok biztosításával foglalkozó Motorsport Industry Association vezérigazgatójának a véleménye a tervezetről: Ez a szabály kiírtja az autóversenyzést az EU területén, ilyen feltételekkel nem hogy rendezni, de még részt venni sem akar majd senki ilyen rendezvényeken.