A Jaguar-Land Rover csoport drasztikus és komoly lépést jelentett be a napokban. Egészen pontosan új modellcsaládot indítanak el. A terepjárók szerelmesei mellett a normál luxusautó vásárlókat is szeretnék magukhoz édesgetni, ennek a legfőbb fegyvere pedig a Road Rover lesz.

2020-tól tehát a Land és a Range név mellé a Road is be fog csatlakozni. Az új név az olyan luxusmodelleket fogja jelölni, melyek ugyan fel lesznek készítve a rosszabb utakra is, az igazi közegük azonban mégis csak az aszfalt lesz. Az első ilyen járgány a gyáriak ígérete szerint a Mercedes S-osztályt is lepipáló belső minőséggel és felszereltséggel érkezik, ráadásul teljesen elektromos hajtásláncot álmodtak bele a mérnökök majdnem 500 kilométeres hatótávval.

Érdemes megemlíteni, hogy a Road Rover elnevezés nem teljesen új a márka történetében. Az 50-es években ugyanis egyszer már előkerült ez a fajta jelölés, de akkor még csak olyan kísérleti modellekre ragasztották rá, amelyek a Land Rover kínálatába még nem fértek bele, a Rover palettában viszont már túlságosan terepjárósnak hatottak.