A Dacia hét éve indította útjára azt a modellt, mely jelentősen hozzájárult a Renault égisze alatt működő gyártó felvirágozásához. Ez a Duster, mely most új generációt kap. Pár hetet még várni kell rá, de az első hivatalos fotók már megjelentek róla.

Az már elsőre látszik, hogy az autó karaktere szinte semmit sem változott. Ugyan mások lettek a fényszórók, melyek ráadásul most már LED-es nappali menetfényt kapnak, illetve a hűtőmaszk is új dizájnt kapott, ám összességében továbbra is távolról megismerhető marad a kiváló ár-érték aránnyal büszkélkedő terepes. Persze, azért itt-ott változtattak a karosszéria vonalán is, ám mégis inkább egy erős ráncfelvarrásnak tűnik elsőre a dolog, nem pedig teljesen új generációnak.

Pedig bizony ez egy új generáció, csupán az új alapokra sikeresen felépítették az elődmodell eszmeiségét némi finomhangolás mellett. Ilyen apró, ám mégis számottevő módosítás például, hogy a szélvédő vonalát 10 centivel előbbre tolták, ezzel további teret nyerve az autóban helyet foglalók számára. További specifikációk a hivatalos leleplezés után várható, melynek dátuma: 2017. szeptember 12.