Már megszokhattuk, hogy Maybach néven nem éppen az átlagembernek épít autókat a Mercedes. Most is így van ez, a Mercedes-Maybach 6 Cabriolet koncepció egy méregdrága luxus kabrió ígéretét hordozza magában.

Lényegében arról van szó, hogy a gyáriak fogtak egy elegáns motorcsónakot és megalkották az autó megfelelőjét. Az eleje tolakodóan agresszív, míg a hátulja hajósan kecses. A "motorháztető" a klasszikus modellek előtt tisztelegve oldalra nyílik, a zsanérok középen húzódnak végig. Felnyitva azonban nem az autót hajtó erőművet találjuk meg, hanem luxus kiegészítőket, étkészletet és egyedi dizájn bőröndöket láthatunk precízen beillesztve.

Na, de akkor hol a motor? Kérem szépen, lévén, hogy egy elektromos koncepcióról van szó, a hajtásláncot sikerült szinte észrevétlenül elrejteni. Pedig elektromotorból négy darab is van benne, melyek összesen 750 elektromos lóerőt képesek kipréselni magukból. Ezzel a specifikációval alig több mint 3 másodperc alatt katapultál 100 kilométeres óránkénti sebességre a luxus szárazföldi motorcsónak, kíméletes vezetési stílus mellett pedig akár 500 kilométer is megtehető vele egyetlen töltéssel.