Az autózás világában a Testarossa név egyet jelent a Ferrari világával. A 80-as évek közepén debütált sportkocsi korának legerősebbje és legelegánsabbja volt, nem csoda, hogy azonnal siker lett belőle. A gyártása azonban 1991-ben abbamaradt, ráadásul a gyártó az elmúlt öt évben még marketing tárgyak és egyéb felszerelések esetében sem használta fel a Testarossa megjelölést.

Felfigyelt erre az Autec AG, egy nürnbergi székhelyű játékgyártó cég vezérigazgatója is és jogi úton támadta meg a Ferrarit. Az ügyet a düsseldorfi bíróság tárgyalta, aki a játékgyártó cégnek adott igazat. "Egy nevet nem elég levédetni, használni is kell legalább bizonyos időközönként, a Ferrari pedig nagyon régen nem törődik már a Testarossa márkanévvel"-nyilatkozta a bíróság az ügyben. Természetesen a Ferrari azonnal fellebbezett. Ők arra hivatkoznak, hogy ez a megállapítás nem igaz, hiszen a mai napig is szervizelnek Testarossákat, aminek az alap feltétele, hogy alkatrészeket is gyártanak hozzá.

Ha a fellebbezést visszadobja a bíróság, az azt jelenti, hogy a jövőben bátran használhatja bárki a márkanevet. Vajon egy Testarossa bicikli vagy esetleg egy kávéfőző lenne a nagyobb biznisz?