A Mercedes úgy döntött, hogy nem gyártja tovább a 2013-ban bemutatott tisztán elektromos B-osztály Electric Drive-ot. Utódja sem lesz, simán eltűnik az életképes, ám mégis nagyot bukott ötletek igen mély süllyesztőjében.

A döntésnek több oka van. Az első, hogy az igen vaskos árcédulája miatt nem szerették annyira a vásárlók a modellt. Hiába a 200 kilométeres hatótáv és a kellően sportos elektromos teljesítmény, ha egy jobban felszerelt példányt már 15 millió forint fölötti árcédulával lehet csak elérni. Összesen 3651 darab talált gazdára a több mint három évig tartó pályafutása alatt.

Fontos tényező az is, hogy az elektromos B-osztály a hagyományos verziókkal szemben csak és kizárólag a németországi üzemben készül. A rastatti üzem viszont már nagyban készül az új generációs kompakt modellek, többek között a jövőre érkező új A-osztáy gyártására, így minden létező kapacitásra szükségük van. Utódot pedig azért nem kap, mert nem lenne értelme egy újabb próbálkozásnak, hiszen pár év múlva érkezik a Mercedes saját elektromos almárkája, az EQ. Abban a palettában biztos lesz hasonló adottságokkal rendelkező elektromos, addig pedig csak kibírjuk valahogy nélküle.