Talán kevesen tudják, de immár 14. alkalommal mérik össze tudásukat hazánkban világhírű terepralisok a HunGarian Baja világkupa-futam keretein belül. Legyen szó kamionról, motorról, autóról vagy éppen quadról, minden másodperc számít, minden apró hiba végzetes lehet, így bátran állíthatjuk, hogy teljes embert, felkészült versenyzőt kíván a részvétel.

Szerinted te meg tudnád csinálni? Minden vágyad a terepjáródat éles körülmények között, nézők hadai előtt kipróbálni? Akkor most jött el a te időd! A szervezők ugyanis idén először adnak lehetőséget arra, hogy bárki kipróbálhassa magát egy erre kialakított bajnokságon. Az XCountry Rally Tour egy átlag sebesség tartó verseny, ahol nem feltétlenül a padlóig taposott gáz a legfontosabb. A szervezők megállapítanak egy átlagsebességet és időt és az ezeket az értékeket leginkább megközelítő versenyző nyer. A jelentkezés nem igényel speciálisan felkészített autót, minden olyan járgány a pályára mehet, amely zárt utastérrel van kialakítva, B-kategóriás jogosítvánnyal vezethető és maximum 3500 kilogrammos össztömeggel rendelkezik. A rendezvény Veszprémben lesz lebonyolítva augusztus 12.-én.

Ha tehát érzed magadban a lehetőséget, ne habozz jelentkezni itt, további információkat pedig ezen a címen olvashatsz a megmérettetésről.