A Renault családi kedvence, az Espace megkapta a jelenlegi generáció első felfrissítését. Szó sincs arról, hogy kezdene eljárni az idő a modell felett, hiszen még csak két éve, hogy bemutatták a mostani verziót, csupán arról van szó, hogy a franciák úgy döntöttek, hogy erősítenek egy kicsit ebben a szegmensben is.

Az erősítést szó szerint kell érteni, az Espace ugyanis megkapta azt az 1,8 literes turbós motort, amit az Alpine A110 sportkocsihoz álmodtak meg a mérnökök. Sport szív egy családi járgányban? Ez még akkor is izgalmasan hangzik, ha itt "csak" 225 lóerőt teljesít az egység az Alpine esetében tapasztalható 252 tagú ménes helyett.

A kizárólag duplakuplungos hétsebességes váltóval rendelhető egyterű így már akár 7,6 másodperc alatt is teljesíteni tudja a 100-as sprintet, míg a fogyasztása a gyáriak szerint nem haladja meg a 6,8 litert 100 kilométerenként. Természetesen maradnak a már megszokott egységek is a kínálatban, így aki nem szeretne erős, de igencsak feláras Espace-t magának, az továbbra is választhatja a 130 és a 160 lovas dízelt, remekül kiszolgálják azok is a hétköznapi vásárlókat.