A Skoda az Octavia után a kistestvérnek számító Rapidot is megújította. Noha, most korán sem olyan szembetűnő a változás, mint az Octavia esetén, azért a Rapid is fel tud mutatni érdekes újdonságokat. 

Külső tekintetében leginkább az elegancia növelésére fektették a hangsúlyt. A hűtőrács alsó része például kapott egy könnyen észlelhető króm kiemelést, a fényszóró LED csík alatti részét pedig egészen elsötétítették. Belül még ennyi változás sincs, egyedül a dekorcsíkozás megváltozott rajzolata tűnhet fel a szemfülesebb rajongóknak.

Ami viszont alaposan kibővült, az a választható extrák sora. Van itt például bi-Xenon fényszóró, fűthető hátsó ülések, intelligens világítási rendszer vagy olyan mobiltelefonos applikáció, mellyel távolról is lekérhetjük az autó helyzetét és az adatait. A nagyobb biztonságot olyan megoldások hivatottak szolgálni, mint a városi balesetmegelőző rendszer, vagy az éberséget figyelő szenzorok.

A motorpalettába felbukkant a más modellekből már megismert 1 literes turbós egység is 95 illetve 110 lóerős teljesítménnyel, ezek a korábbi 1,2 literes megoldásokat váltják le.