Mindig meglepődik az ember, hogy az újkori Minik milyen lazán léptek át a fejlődésük közben néhány méretosztályt. A Countryman például már csak a nevében Mini, egyébként egy kimondottan kellemes dimenziókkal rendelkező autóról van szó. Akkora, hogy akár sátrazni is lehet a tetején.

Az Autohome nevű cégnek köszönhetően ráadásul most már nem csak egy szürke hasonlatról van szó, hanem tényleg lehet hivatalos Mini tetősátrat rendelni a kereskedésekben. Az AirTop összecsukott állapotban alig nagyobb, mint egy átlagos tetőbox, kihajtogatva viszont egy embernek teljes értékű pihenőhelyet kínál. Vízálló, jó a hőszigetelése, becipzárazott nyílásokkal pedig még bizonyos szinten a kinti világ zajait is elnyeli.

Fekete és fehér színben rendelhető, így egy elhamarkodott színválasztással a Mini Countryman harmóniáját sem tudja elrontani egy meggondolatlan vásárló. Persze, mint minden hivatalos kiegészítő, ez a megoldás sem a legolcsóbb a piacon. Egész pontosan 2836 eurót kell kifizetni az autóhoz kötött éjszakai szállásért.