A Maserati nagyot dobbantott ugyan az első SUV modelljük, a Levante bevezetésével, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy egy kicsit sietve hozták össze a szenzációt. Ezt támasztja alá, hogy rövid pályafutása alatt már negyedszerre rendeli vissza a gyártó az autókat.

Szinte még meg sem száradt az új szigetelés az ülések kábelezésén (az eredetit tűzveszélyesnek nyilvánították), máris fáradhatnak vissza megint a tulajok a márkaszervizekbe. Kiderült ugyanis, hogy az automata váltó szoftvere hibásan van megírva, ami miatt könnyedén üresbe rakhatja magát a kocsi lassú gurulás közben.

A legtöbbször akkor fordult elő a hibajelenség, amikor a dugóban araszoltak a luxus SUV Maseratival. Persze, ez nem annyira balesetveszélyes, mintha mondjuk nagy sebességnél kapcsolna hátramenetet az automatika, de azért kellemetlen, hogy a méregdrága olasz kocsi egyszer csak üresben bőg a haladás helyett.

Természetesen ezúttal is ingyen orvosolják a hibát, a javított szoftver már el is készült, melyet nagyjából egy óra alatt telepítenek fel az autó számítógépére.