Azt hihetnénk, hogy ha valaki sokszáz millió forintot ad ki egy autóra, akkor az a minimum, hogy hamar megkapja a kiszemelt kedvencet. Abban az esetben viszont, ha egy különleges kézzel gyártott típusra sokan vágynak, akkor könnyen megdőlhet ez a teória.

A Koenigsegg például bejelentette, hogy jelenleg minimum 4-5 év, mire a most megrendelt autóját megkapja valami. Ennek egyszerű az oka: a svéd gyártó jelenleg évente átlagosan 18 autót képes összerakni, ám már most több százan jelezték, hogy lenne igény a 2 millió dolláros sportkocsira.

Christian von Koenigsegg hangsúlyozta, hogy minden erővel azon vannak, hogy növeljék a kapacitást, ám ez a minőség és az ekszkluzivitás rovására nem mehet. Valljuk be, hogy igaza van. Egy szalagon sokszáz darabos éves számban gyártott autót nem lehet vagyonokért eladni, hiába van annyi lóerő a motorjában, ami egy kisebb város összes autójának elég lenne. Addig is megnyugtatásként annyit mondanék a leendő Koenigsegg tulajoknak: élvezzék a retro életérzést. Anno egy Trabantra kellett ennyit, vagy picit többet várni, a Skoda vásárlók még ennél tovább is kihúzták autó nélkül!