A magyar piac számára talán a legfontosabb újdonság az idei Genfi Autószalonon a Suzuki standján keresendő. Végre visszatér a palettára a Swift, melynek új generációja minden tekintetben több annál, mint amit az elődök fel tudtak mutatni.

Először is nagyobb lett az autó, így a belső helykínálat is jóval komfortosabb, ráadásul most a beltér kialakításánál felhasznált anyagokra is figyeltek a japánok. A külső és a belső kialakítás is izgalmasabb lett, ezzel is egyértelművé téve, hogy a gyáriak szeretnék egy kicsit fiatalítani a Suzukit választó vásárlók átlag életkorát. A célkitűzéssel viszont ellent mond, hogy az új Swift jelenleg nem készül háromajtós karosszériával, így a sportosabb igényekkel érkező leendő tulajdonosok is kénytelenek lesznek beérni az ötajtós megoldással.

A mai piacon aki nem kínál elég vezetést segítő biztonsági rendszert, az hamar elvérzik. Tudja ezt jól a Suzuki is, így az új Swift magától fékez, ha akadályt észlel előttünk, ráadásul a fényszóróval villant, ha úgy észleli, hogy a szemből érkező a mi sávunkban halad.

Motorizáltságot tekintve a belépő szintet az 1,2 literes szívó benzines jelenti majd (ezt használja a hibrid verzió is CVT váltóval), de lesz turbós 1 literes is a kellő dinamizmusra vágyók számára.