A Nissan legújabb X-Trail koncepciója nem a technikai újdonságokkal akar hódítani, és nem is a jövő autózását akarja megmutatni. Simán csak azt szeretné elérni, hogy négylábú barátainknak kutya jó dolga legyen.

A gyáriak ennek érdekében a 445 literes csomagteret úgy alakították át, hogy az akár két ebnek is királyi lakosztályként szolgáljon. A padló puha, ám könnyen tisztítható anyagokból készült, ráadásul arra is gondoltak, hogy az állatok folyamatosan kapcsolatban legyenek a gazdikkal. Ennek érdekében például hangszórókat helyeztek el a hátsó támlákban, így menet közben is hallja a hangunkat a kedvencünk, ezáltal valószínűleg nyugodtabb lesz az utazás. Ha ez nem elég, még képernyőn is nézhet minket a blöki, a központi kijelzőn pedig egy kattintással mi is leellenőrizhetjük, hogy mi a helyzet hátul.

Az idősebb kutyák számára egy kihúzható rámpa segíti a beszállást, a padló alá épített tároló rekeszbe pedig egy mosó berendezést helyeztek el, mely a vizet az autóba rejtett tartályból kapja, már ha indulás előtt feltöltöttük azt.