Az Audi jövőre már az elektromos SUV modelljük széria változatát fogja bemutatni a tervek szerint. Nem korai tehát arról beszélni, hogy pontosan miről is van szó, az új modell miként fog beilleszkedni a palettába.

Dietmar Voggenreiter, a márka eladásaiért és a marketingért felelős igazgatója oszlatott el néhány tévhitet egy sajtótájékoztatón. Dietmar először is arra tért ki, hogy a már képeken megmutatott e-tron tanulmány majdnem a kész állapotokat mutatja. A hajtásáról a Porsche elektromos rendszere fog gondoskodni mintegy 500 kilométeres hatótávval.

Fontos kérdés, hogy akkor most egy különálló elektromos vonulatról beszélünk, vagy pedig a mostani palettát csiszolgatják a németek az elektromos modellekkel? A kérdésre annyi válasz érkezett, hogy nem tervezik a BMW módszer bevezetését, azaz nem lesznek különálló csak és kizárólag elektromos autók, bár az igaz, hogy az árammal működő variánsok sajátos formai megoldásokkal lesznek feldobva. Ez annyit tesz, hogy a Q5 és a Q7 közé illesztett e-tron SUV a későbbiekben érkezik majd Q6 néven hagyományos hajtáslánccal is, ezzel egy teljesen új modellcsaládot indítva útjára.