Letagadhatatlan, hogy ma már a videojátékok kinőtték a régi szerepüket. A folyamatosan fejlődő piaci szegmens már régen nem csak a szórakoztatásról szól, hiszen a rajongótábor növekedésével óriási üzleti potenciált is hoz magával a téma. Nem csoda, hogy a világmárkák sorra jelennek meg a virtuális világban, páran pedig kézzel is fogható termékkel próbálnak minél több pénzt kiszedni a vérbeli tehetős fanatikusoktól.

Pár évvel ezelőtt Grid 2 versenyjáték kapott egy olyan horror árú kiadást, melyben egy igazi BAC Mono járgány is járt a játék mellé. Az Audi most a Final Fantasy legújabb epizódját célozta meg magának, és szépen felkészített egy R8-at arra, hogy megtalálja a valószínűleg nem éppen anyagi gondokkal küszködő gamer tulajdonosát. Mert bizony az R8 Star of Lucis nem kevesebb, mint 120 millió forintos árcédulával rendelkezik. Igaz, hogy tényleg egyedi és ízléses a járgány megjelenése, ám tényleg ér pontosan háromszor annyit, mint egy "alap" R8?

Értéknövelő tényezőnek lehet tekinteni, hogy az edícióból szigorúan egy példány készül csak, ám az nem túl jó pont, hogy az 5,2 literes V10-es aggregáthoz nem nyúltak hozzá a gyáriak. Még az sem tisztázott, hogy maga a játék jár-e az autó mellé, ám valószínűleg aki ennyi pénzt kiad egy autóra, annak nem fog gondot jelenteni még 20 ezer forintot rászánni a projektre.