Az Alfa Romeo már a hivatalos leleplezés előtt közölte, hogy sokat vár az új Giuliától. Ennek a modellnek kell fellendítenie olyan szinten az eladásokat, hogy az olasz márka visszatérjen oda, ahová régen tartozott: Európa élvonalába. Az első hónap értékesítési statisztikái alapján részben sikerült a célkitűzés.

A szeptemberi adatok szerint ugyanis a közepes prémium modellek piacán a negyedik legsikeresebb gyártó helyére lépett előre az Alfa, közvetlenül a Mercedes, a BMW és az Audi után. Nem panaszkodhatnak tehát a gyáriak, ám bizony egy kombi változat sem ártana ahhoz, hogy fenn tudják tartani ezt a lendületet. Hivatalos bejelentés ugyan még nem érkezett, ám egyre több helyen bukkan fel a hír belsős kiszivárogtatásra hivatkozva, hogy jövőre már be is mutathatják a puttonyos variánst.

Mindenképpen ésszerű lenne a lépés, hiszen ebben a szegmensben nem elhanyagolható a kombi értékesítés sem. Egészen pontosan tavaly a középkategóriás prémium modellek majdnem fele készült ilyen karosszériával.