Napjainkban semmihez sem hasonlítható az a növekedés, ami a szabadidő-autók piacát jellemzi. Az eladások folyamatosan nőnek, az autógyártók pedig nem győzik bemutatni az újabbnál újabb SUV modelleket. A VW csapatában viszont van egy ember, aki szerint közel állunk már ahhoz, hogy elavult legyen az SUV felépítés.

Klaus Bischoff, a Volkswagen dizájnfőnöke szerint az elektromos hajtásláncok és az önvezető rendszerek elterjedésével teljesen meg fognak változni a vásárlói szokások. A szakember elmondása szerint a jövő autósa a kecsesebb és a laposabb formákat fogja keresni a most annyira felkapott monstrumok helyett. Persze, ez jól is jönne az elektromos jövőre építő német márkának, hiszen egy szedán vagy egy kisebb hatch sokkal hatékonyabb lenne az új technológiával a kedvezőbb súlynak és a légellenállási tényezőnek köszönhetően.

Azért nem bízza a véletlenre a dolgot a VW csoport, az Audi első elektromos modellje például egy nagyméretű SUV lesz. Hiába, most még a jelenre kell koncentrálni, a jövő majd úgyis adja magát!