Az Audi már szinte készen áll arra, hogy harcba szálljon az elektromos autók piacán is. Ezt támasztja alá az is, hogy már elkezdték az információk kiszivárogtatását az első elektromos modelljükről, mely egyszerűen csak Audi e-tron néven kerül majd a kereskedésekbe.

Ugyan a korábbi találgatások inkább a Q6 e-tron elnevezést tartották valszószínűnek (lévén, hogy egy SUV modellről van szó), ám Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója egy interjúban árulta el, hogy az első legendás Audi mintáját követik a névadásnál. "A legendás utcai raliautó esetében is egyszerű és célravezető volt a névválasztás, az emberek azóta is csak simán "a Quattro" néven emlegetik. Az elektromos Audi is ilyen úttörő konstrukció, így nagyon reméljük, hogy pár évtized múlva ugyan ilyen jól fog csengeni az e-tron elnevezés"-mondta a vezér.

A későbbi elektromos modellek természetesen megkapják a "normál" Audi elnevezéseket is, így lesz A6 és A7 e-tron is, a lerövidített név csak a várhatóan 2018-ban szalonokba kerülő 500 kilométeres hatótávval rendelkező SUV modell jellegzetessége lesz majd.