Ugyan a legtöbb szülő nem nézi jó szemmel, hogy a gyerek leül a gép elé lövöldözni vagy száguldozni, de egy tudományos csoport most rávilágított arra, hogy ennek jótékony hatásai is lehetnek, például a vezetési képességekre.

A Sanghaji Tudományos Egyetem egy kísérletsorozat eredményeképpen fedezte fel, hogy azok, akik naponta pár órát játszanak valamilyen játékkal, sokkal fejlettebb reflexekre tesznek szert, ráadásul a beérkező vizuális információkat is sokkalta gyorsabban dolgozzák fel. Ez annyit tesz, hogy vezetés közben például több dologra képesek egyszerre figyelni, a hirtelen fellépő veszélyforrásokat pedig sokkal hamarabb reagálják le.

A tudósok arra is rávilágítottak, hogy játékok között is eltérő lehet a serkentő hatás. A lényeg, hogy ha a játékost sok inger éri a képernyőn rövid időn belül, akkor az agya a való életben is nyitott lesz a hirtelen megnövekedett információk befogadására. Játékra fel, hogy nagyobb biztonságban legyünk az utakon! Csak aztán nem összetéveszteni a Need for Speed-et a közúti közlekedéssel!