Már megszokhattuk, hogy a tehetős megrendelők szeretnek extra hosszú változatokat rendelni a luxus modellekből. Gyártott már egyedi megrendelésre ilyen autót a Mercedes és a BMW is, most pedig az Audi volt a soron.

Az Audihoz besétáló megrendelő azonban igencsak egyedi igényekkel állt elő. Ő hallani sem akart egymással szemben elhelyezett ülésekről vagy ajtó nélküli karosszéria toldásról. Egy olyan A8-at kért, melyen összesen hat ajtó van és ugyanennyi ülés található benne. Természetesen van az a pénz, amennyiért legyártja ezt az elképzelést is az Audi. Miért pont így szerette volna a tehetős ügyfél? A magyarázat egyszerű! A sofőr mellett még három biztonsági embert szeretne magával hurcolni az üzleti utakra, ám nem szeretné, hogy állandóan szemkontaktus alakuljon ki közte és az emberei között. Ennek tudatában már az is érthető, hogy miért csak a leghátsó sor kapott olyan extrákat, mint a multimédiás képernyő és a külön légkondicionáló rendszer.

Az A8 L Extended modell összesen 6,36 méter hosszú ,a tengelytávja pedig 4,22 méteres. Motorterébe a visszafogottabb 3 literes TFSI motort rendelték, melynek 310 lóerős teljesítménye 7,1 másodperc alatt repíti 100 km/órás sebességre az óriás Audit.