A Volvo az új XC90-el elindította a márka nagy visszatérését a prémium szektorba. Az első lépés jól sikerült, hiszen a luxus SUV az adatok szerint kimondottan jól fogy. Most az új zászlóshajón, az S90-en a sor, hogy bizonyítson.

A Detroiti Autószalonon a svédek ugyanis megmutatták a luxus szedánjukat, mely nem csak kecsességével, hanem tudásával is felhívta magára a figyelmet. Az újdonság első osztályú anyagfelhasználás mellett olyan extrákat tud felmutatni, mint a részben önvezető rendszer, vagy a City Safety funkció. Ez utóbbi képes felismerni az autó útjába kerülő (nem csak már ott tartózkodó) állatokat és embereket, majd először figyelmezteti a sofőrt, de ha kell magától állóra is fékezi a járművet.

A modell további érdekessége, hogy a modern kor kihívásainak megfelelve 410 lóerő összteljesítményű hibrid rendszerrel is elérhető lesz. Ez nem csak a tempós autózást, hanem a takarékos üzemeltetést is szavatolja a leendő vásárlóknak. Az áráról még nincsenek információk, de a kategóriából kiindulva igen húzós árcédulára lehet majd számítani.