Amerikában történt, hogy Mark Oberholtzer, egy vízvezeték szereléssel foglalkozó vállalkozó úgy döntött, hogy lecseréli a céges pickupot. El is ment egy helyi autókereskedéshez, akik beszámították a régi autót, így kedvezményesen juthatott egy teljesen új furgonhoz. Happy end? Közel sem!

Egy évvel később ugyanis a szóban forgó felmatricázott autó egy ISIS filmben tűnt fel, ráadásul egy aprócska extrával a hátulján. Bizony, az ott egy orbitális méretű géppuska! Érthető tehát, hogy az amerikai vállalkozó kiborult, hiszen folyamatosan azzal gyanúsították, hogy ő bizony terroristákkal üzletel. Ez természetesen nem igaz, legfeljebb a kereskedésre lehetne ezt mondani, ám ők sem tudták, hogy ki veszi meg a járgányt.

Az viszont jó kérdés, hogy Mark az eladás előtt miért nem szedte le a matricákat az autó oldaláról? A volt tulajdonos azt nyilatkozta, hogy ő elkezdte lekaparni azokat, ám a kereskedés alkalmazottja leállította, hogy ezzel csak sérti a fényezést. Természetesen megígérte, hogy majd ott leszedik a céges feliratokat, de nagyon úgy tűnik, hogy ez már soha nem történt meg.

Mark Oberholtzer tehát perel, ráadásul nem is kevés összeget szeretne kapni a bakiért. Egészen pontosan 1 millió dollár kártérítési igényt nyújtott be az őt ért kellemetlenségek és a károk miatt. Mi lesz az ügy kimenetele? Amerikában egy ilyen ügyet még egy kezdő ügyvéddel is könnyen meg lehet nyerni, így kezdhet spórolni az autókereskedés.