Úgy néz ki, hogy a Volvo-nak sikerült továbbgondolni a csomagrendelést. Eddig csak házhoz hívhattuk a csomagot, de most már akár az autónkba is rendelhetjük azt. Persze, csak ha Volvo-t vezetünk és Göteborg környékén élünk.

A svéd gyár ugyanis összefogott a PostNord csomagszállító céggel, és közösen kidolgozták azt a rendszert, ami lehetővé teszi az autóba rendelést. Hogyan működik? Egyszerű!

Az interneten megrendeled az árut, majd ott ki is fizeted. Ez után megadod az autód adatait és a tartózkodási helyét. Több dolgod nincs, minden mást a futár intéz. A gyár ugyanis egy digitális kulcsot bocsájt a csomagszállítók rendelkezésére, mely egy autóhoz egyszeri hozzáférést biztosít, elindítani pedig nem lehet vele a járművet. Tehát te nyugodtan dolgozhatsz, vagy pihenhetsz otthon, még találkoznod sem kell a szállítóval. Amikor indulsz hazafelé, a megrendelt cuccok már ott is vannak a csomagtartódban.

A rendszer egyelőre csak Göteborg vonzáskörzetében működik csak és kizárólag Volvo modellekkel, de ha minden jól megy, a későbbiekben bővülni fog a szolgáltatás.