Az világos, hogy igen kényelmetlen és bosszantó, ha az autónknak lába kél. Az is tiszta, hogy egy "hétköznapi" módon ellopott autót a rendőrség nem keres olyan intenzitással, mintha életek lennének veszélyben. Tudta ezt jól egy amerikai nő is, és úgy döntött, hogy egy hazugsággal ösztönzi a rendőröket arra, hogy előkerítsék szeretett négykerekűjét.

Azt mondta ugyanis, hogy a gyermeke is az autóban volt, amikor egy férfi elhajtott vele. A rendőrség természetesen azonnal óriási erőkkel kezdte meg a jármű felkutatását, ami pár órán belül meg is lett, ám a gyereknek nyoma sem volt sehol. A rendőrök kezdtek gyanakodni és felkeresték az óvodát. Amit ott találtak, az egyben megnyugtató és idegesítő is volt: a kisfiú boldogan játszott a többi gyerekkel.

Az egyenruhások innentől már tudták, hogy a nő csak így akarta megsürgettetni az autó előkerítését. Gondolnánk, hogy ezzel nincs semmi baj, pedig van! A hamis tanúskodás és vádolás ugyanis bűncselekmény, akárcsak a rendőrség félrevezetése. Ilyen módon tehát nem befolyásoljuk a rendőrség munkáját, mert könnyen megüthetjük a bokánkat! Mindemellett a gyermekünket pedig még elméletben sem sodorjuk veszélybe és nem keverjük bele hazugságokba. Egy normális ember nem tesz ilyet!