Az Audi történetének meghatározó eleme az Auto Union Typ C versenyautó, mely korának egyik legjobb versenygépe volt. Nem csoda tehát, hogy pont ezt a modellt választották most, hogy demonstrálják a 3D nyomtatójuk tudását.

Arról sajnos szó sem lehetett, hogy életnagyságú másolatot készítsenek, mivel most még sajnos igen korlátolt a kinyomtatható elemek mérete. Na de semmi baj, az 1:2-es méretarány is igen látványos, ráadásul így az élvezeti faktor is növekedett kicsit (akkor is a pedálos Moszkvics a legmenőbb).

Az akciónak egyetlen célja volt: a gyár azt akarta az emberek tudtára adni, hogy ők már most is használnak 3D nyomatót az autógyártás folyamán. Igaz, most még elég behatárolt méretű elemeket tudnak csak nyomtatni (maximum 240x200 mm), de ezt legalább nem csak műanyag elemekkel tudják kivitelezni. A speciális nyomtató ugyanis képes fémporral is dolgozni, melyet lézerrel megolvasztva már készülhet is az adott darab. Tényleg nem kell már sok ahhoz, hogy komplett autókat nyomtathassunk saját házunkban (ezt páran már megtették, de azok mind műanyagból és szénszálas anyagokból készültek el). Persze az is hozzá tartozik, hogy a technológia ilyen méretekben még elég drága, így nincs értelme azt tervezni, hogy elfelejtsük egyelőre a kereskedéseket.