A Német Túraautó bajnokság, azaz a DTM tiszteletére ad ki az Audi egy 50 darabos limitált szériát az A5-ből. Noha a kocsi teljesítménye nem igazán versenyautós, a külcsín sok tekintetben a pályára kívánkozik.

A szóban forgó limitált széria csakis kizárólag a 245 lóerős 3 literes dízel egységgel (nem, ez nem a csalós fajta) lesz rendelhető, melyhez a duplakuplungos hétsebességes S-Tronic váltót társítják. Miért pont ezt választották? Talán köze van a dízel botrányhoz, végül is valahogy újra el kell kezdeni a VW csoport dízel modelljeinek a népszerűsítését.

Kívülről a versenymotívumokról lesz megismerhető a limitált széria, a belül helyet foglalók pedig egyből helyre is tehetik a dolgokat a fejükben. Az autó színében tündöklő versenyülés, a DTM, Audi Sport és Quattro feliratok egyértelműen világítanak rá arra, hogy ez bizony a gyárt igen stílusos tisztelgése a versenyzői múlt előtt. Mennyit kell ezért a tisztelgésért fizetned? A német piacon pontosan 74.450 eurót kell letenni érte az asztalra.