A Volvo néhány évnyi visszafogottság után ismét nagy lendülettel készül arra, hogy a tökéjre fejleszti a modelljeit. Az új XC90-től számolhatjuk a svédek legújabb korszakát, ám nagyon úgy néz ki, hogy ez még csak a kezdet. A gyáriak ugyanis nem riadnak vissza a modern technika adta lehetőségektől.

Ezt támasztja alá, hogy a fejlesztések egy részét egy különleges szimulátorral fogják meggyorsítani. Konkrétan egy olyan gépre ruháztak be, ami komoly fizikai számításokkal képes egy adott konstrukció komplett viselkedését lemodellezni. Így gyakorlatilag a szimulátoron már az előtt kipróbálhatják az új modelleket, mielőtt azokat a gyárban megépítenék. A masina a Vi-Grade elnevezést kapta és főként a futómű hangolásában lesz nagy szerepe.

Mennyire különleges ez a "játékszer"? Olyannyira, hogy eddig csak a Ferrari és a Porsche használt ilyet, ők pedig kimondottan meg voltak elégedve vele. A svédek első szimulátoros projektje az éppen fejlesztés alatt álló S90 modell kipróbálása lesz. "Játékra" fel!