A világban egyre nagyobb igény van a páncélozott luxusautókra. Hogy miért? Legfőképpen a feszült politikai helyzet miatt. Persze, a diktátoroknak és a maffiózóknak is jól jön, de őket nem nézik ki egy batár nagy páncélos csapatszállítóból, míg mondjuk egy miniszterelnököt igen.

A lényeg, hogy az Audi teljesen új szintre emelte a páncélozott luxusautózást. Az új A8 L Security modell ugyanis az eddig birtokolt VR7-es biztonsági szintről némi fejlesztéssel a VR9 kategóriába ugrott. Ezen kategória felett már a nehézpáncélzatú harci gépek következnek.

Az autó tehát biztonságos. Na de mennyire? Pisztollyal lőnek rád? Ugyan már, körömpiszok! Előkerül az AK-47? Rá se hederíts, még karcolások sem lesznek az autón. Repül feléd a gránát? Ez sem lehet akadály, viszont ha ilyen iramban durvulnak az események, akkor lassan jó lesz fölvenni a nyúlcipőt.

Erről az autó orrába épített nagy teljesítményű motor fog gondoskodni (435 lóerős 4 literes V8-as, vagy 500 lóerős 6 literes W12). Ám az sem baj, ha a menekülés valami miatt nem kivitelezhető, az autóban ugyanis külön páncélzattal ellátott zavarhatatlan kommunikációs állomás, tűzoltó rendszer és hosszú időre elegendő oxigén utánpótlás található. Hadsereg legyen a talpán, aki így is képes kiiktatni egy Audi A8 L Security-ben ülő célszemélyt.