Ami a Mercedes számára az AMG és a BMW számára az M, az mostantól a Volvo számára a Polestar. Miért? Mert a svéd gyártó egy az egyben felvásárolta a Volvo modellekre specializálódott tuningcéget. Mit jelenthet ez? Elég sok jó dolgot.

Az tény, hogy a két cég között eddig is szoros együttműködés volt. 1996-tól a motorsport világában tevékenykednek közös erővel, pár éve pedig szintén egy közös egyezmény részeként születhettek meg az alaposan felhergelt Volvo modellek. Ám ekkor még a külsős cégtől, azaz a szalonon kívül lehetett megrendelni a különlegességeket. Mostantól viszont egyre több sportossá varázsolt modell találhat gazdára egyenesen a Volvo kínálatából.

Mindezek mellett a Polestar felvásárlása nem kevés olyan munkaerőt jelent, mellyel a svédek most más irányba is folytathatnak fejlesztéseket. Az például már elhangzott tőlük, hogy minden eddiginél nagyobb energiát fektetnek majd a részben elektromos hajtásláncok fejlesztésére is, mely technológiát szintén a nagyteljesítményű modellekben hasznosítanának majd. Érdekes lesz, kíváncsian várjuk a fejleményeket.