Az Opel Magyarország és az Opel Dakar Team közös sajtótájékoztatót tartott abból az alkalomból, hogy Kovács Ági is csatlakozik az Opel egyre népesebb családjához. Méltán elismert és kiváló úszónőnk szívesen bólintott rá az ajánlatra, hogy ő legyen a márka magyarországi nagykövete.

„Ági egy rendkívül erős, színes és hiteles személyiség, akivel megtisztelő és öröm lesz együtt dolgozni. Számítunk majd rá különböző Opel rendezvényeken és tervezünk olyan közös programot is, például az Opel Dakar Team-mel, amelynek központi témája a hétköznapi autózás, a közlekedés biztonsága lesz.” - mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. Hozzátette azt is, hogy a szentgotthárdi gyár kapcsán sokszor szó esik az Opelekbe kerülő magyar szívről, és most is egy igaz magyar szív került be az Opel családba. Kovács Ági a versenyzői pályafutása alatt számtalanszor bebizonyította, hogy egy igazi küzdő szellem, így az Opel szellemisége is közel áll hozzá.

Az Opel Dakar Team tagjai azért elmondták, hogy Ági a volán mögött nem a száguldozást, hanem inkább a biztonságos haladást részesíti előnyben. Szalay Balázs szavaival élve: „Ági a felelősségteljes és biztonságos közlekedés híve, amit civil autósként mi is legfontosabbnak tartunk, és azt gondoljuk, hogy lesznek olyan autós programjaink a versenypályákon kívül is, amelyekben aktívan részt tud majd venni.”